Дејвид је диплому инжењера стекао на Универзитету у Бермингаму у Уједињеном Краљевству, а касније је студирао у Француској, где је и докторирао физику 1992. Научни рад га је приближио потенцијалу Интернета, који је убрзо освојио пословни свет. Зато је основао одсек Anchovy за називе домена и управљање Интеретом. Дејвид саветује мноштво међународних клијената који желе да побољшају своју глобалну стратегију за називе домена кад је реч о сајберсквотингу и питањима сајбер-безбедности, преплићући управљање портфолиом са заштитом права широм света и управљањем Интернетом, уз стално тражење практичних решења.

Током протеклих осам година био је у значајној мери укључен у процес увођења нових генеричких интернет домена највишег нивоа (gTLD) у ICANN-у. Дејвид је био члан Тима за препоруке и примену (IRT) који је ICANN основао у марту 2009, а који треба да предлаже и развија решења за заштиту робних марки а након увођења нових gTLD. Дејвид и његов тим у Паризу су били укључени у сваки корак увођења нових gTLD од 2008, од почетног саветовања у припреми и подношењу пријава до архивирања и одговарања на правне приговоре, приговоре заједнице и приговоре због сличности у изгледу назива који се тичу бројних нових пријава за gTLD.

Такође је био члан Савета GNSO у ICANN-у и специјални саветник Одбора за Интернет у INTA (Међународно удружење за робне марке) између 2009. и 2012, а однедавно је, заједно са још 16 чланова из целог света, део Тима за оцену конкуренције, поверења потрошача и избор потрошача (CCT), чији је задатак да испита колико је увођење или ширење gTLD унапредило конкуренцију, повећало поверење потрошача или њихов избор. Дејвид је такође панелиста за називе домена у Светској организацији за интелектуалну својину, панелиста у Номинету за решавање спорова поводом регистрације интернет домена у Уједињеном Краљевству и арбитар за ЕУ и UDRP (Политика уједначеног решавања спорова поводом назива домена) у чешком Суду за арбитражу, што му омогућава да размотри проблеме из перспективе арбитра у оквиру бројних различитих правосудних система.

Покровитељи: