Аида је интернет активисткиња од 2012. која је сарађивала са бројним организацијама у областима управљања Интернетом, безбедношћу деце на Интернету, говором мржње и женским правима. Док је радила у организацији One World Platform водила је Програм о интернет правима управљала бројним програмима, укључујући организацију учешћа на даљину у Дијалогу о управљању интернетом у Европи (EuroDIG) за Босну и Херцеговину у сарадњи са Саветом Европе.

Од 2012. учествује на светским Форумима о управљању Интернетом (Баку 2012, Бали 2013, Истанбул 2014. и Жоао Песоа 2015). Коаутор је Giswatch (Global Information Society Watch) Извештаја 2014. за Босну и Херцеговину по питању надзора. У оквиру кампање „Преузми контролу над технологијом“ била је координатор пројекта „Зауставимо насиље: Женска права и сигурност на Интернету“ и пројеката Локалне акције за интернет права (LASIR). Аида је алумни Дипло фондације.

Од 2014. је чланица Мултиактерске саветодавне групе при Форуму о управљању Интернетом УН-а и 2015. је водила организацију првог Форума о управљању Интернетом у Босни и Херцеговини. Члан је Извршног одбора SEEDIG (Дијалог о управљању интернетом за Југоисточну Европу) за 2015. и 2016.

Покровитељи: